Unikt designade kläder i natur material

I min ateljé i Simrishamn i hjärtat av Österlen både designar, skär, syr och säljer jag mina kläder.

”Det roligaste med mitt yrke som designer är att skapa helt nya kläd modeller. Och min design skiljer sig nästan alltid från plagg till plagg. Varje klädes plagg ska vara unikt och jag får nya idér till min design varje gång jag sätter mig och skapar.”

Jag är en kläddesigner som inspireras av Österlens böljande linjer, de långa sandstränderna, mjuka kullarna, äppelodlingarnas doft, havet och ljuset som bryts i allt detta, skapar jag mina kläder.

Grönt, klarblått, rött, färgerna är starka och långa böljande stå veck ger liv och karaktär åt varje enskilt klädesplagg. Jag skapar enkla, välskurna designkläder i exklusiva material, helst i valkad och stickad ull, men också i hampa, lin, viskos och silke. Ståvecken är mitt designsignum.

”Jag ser linjer överallt, en trädstam, grenarna i lövverket, en barnvagn. Dom bara finns där och vill ut på kläderna när jag ritar”, säger Eva.
På det rymliga arbetsbordet i ateljén förvandlas mina design idéer till verklighet. Jag gör allt i processen själv; ritar, skär, syr och säljer mina kreationer.